Maksu-TV ja lukuisat maksulliset kanavat löytyvät nykyisin yhä useammasta suomalaisesta olohuoneesta, eikä vähiten siitä syystä, että kanavatarjonta maksullisilla kanavilla on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana, samalla kun kanavapakettien hinnat ovat tulleet selvästi alaspäin.

Kanavapaketit on helppo vertailla, koska erilaisia maksu-tv –palveluita on tarjolla vain muutamia. Kanavia näissä maksullisissa kanavapaketeissa sen sijaan on enemmän kuin muutamia – useimmat sisältävät kymmenittäin laadukkaita kanavia, joiden tarjonnasta löytyy taatusti jokaiselle jotakin.

Maksu-TV –vaihtoehtoja löytyy antenni-, kaapeli-, ja satelliitti-teknologialla. Nykyisin HD-televisioiden yleistymisen ansiosta myös HDTV-kanavatarjonta on maksu-tv –paketeissa parempaa kuin koskaan aiemmin.

Kanavapaketit ja maksu-TV on helppo hankkia – tarvitset ainoastaan maksu-TV –kortin maksullisten kanavien salauksen purkamiseen, mikäli kyseessä on antenni- tai kaapelitalous. Kun olet tilannut kanavapaketin, saat digiboksiin tai televisioon asennettavan kortin, jonka jälkeen kanavat toimivat automaattisesti. Ainoa vaatimus on se, että digiboksistasi tai televisiostasi löytyy korttipaikka, joka on useimmiten Conax-tyyppinen. Käytännössä kaikista nykyaikaisista televisioista ja digibokseista kyseinen korttipaikka löytyy.

Mikäli olet tilaamassa satelliitti-TV kanavapakettia, tarvitset digiboksin tai kortinlukijalla varustetun television lisäksi myös muita laitteita, jotka kuitenkin useimmiten tarjotaan liittymistarjouksen muodossa ilmaiseksi tai todella edullisesti uusille kanavapaketin tilaajille. Vaikka satelliitti-TV on asennukseltaan usein aavistuksen monimutkaisempi kuin antenni-TV ja kaapeli-TV, niin tarjonnaltaan se usein nämä jälkimmäiset päihittää selvästi.

Oikean maksu-TV –kanavapaketin valitseminen

Helpottaaksemme maksu-TV –kanavapaketin valintaasi ja vertailua, seuraavassa on listattu tuoreimmat ja parhaat tarjoukset Suomessa tällä hetkellä:

Satelliitti-TV:

Canal Digital –

Antenni-TV:

PlusTV –